Bostadspriserna i Göteborg fortsätter i en uppåtgående trend

Bostadspriserna i Göteborg har varit i en uppåtgående trend ett tag och har fortsatt i den riktningen under februari 2021. Det är Valueguards prisindex som visar att prisutvecklingen på bostadsrätter i Göteborg steg med 1,5 procent under februari. Bostadspriserna tros bara fortsätta stiga under våren och sommaren om inget oförutsett händer med räntan eller arbetslösheten. Är du sugen på att köpa bostad i Göteborg kan det vara läge att göra det nu. Det är ett stort beslut att köpa en bostad och det kräver en hel del planering för att kunna köpa ett nytt hem. När du ska köpa en ny bostad är det viktigt att du funderar på vilken typ av bostad du är ute efter. Har du familj är det relevant vilket behov din familj har. Kommer boytan vara lika bra om fem år och om tio år? Det är frågor som du bör ställa till dig själv innan du beger dig ut för att leta efter lämpliga objekt.

Flytta till Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och ibland kallas Göteborg för lilla London. Staden har ett typiskt kustklimat med milda vintrar och härliga somrar. Göteborg är en väldigt fin stad att både bo och turista i. Att flytta till Göteborg är som att flytta till vilken storstad som helst. Det är en vacker stad som har mycket att bjuda en fastboende på. Du kommer med allra största sannolikhet känna dig välkommen i Göteborg och känna att alla där vill dig väl. Göteborgs skärgård är fantastisk att besöka på sommaren och det finns fina naturreservat att vandra i.

Mindre lägenheter i det lägre prissegmentet är det köpläge på

Under coronapandemin har bostaden blivit ännu viktigare för människor och det har haft stor inverkan på bostadsmarknaden. Människor spenderar mer tid i hemmet och vill verkligen trivas i sitt hem. Coronapandemin har också haft negativ effekt på bostadsmarknaden. Efterfrågan på mindre objekt har gått ner och det kan bero på att unga inte har råd eller möjlighet att köpa en bostad. Deras arbeten kan ha försvunnit och om inkomsten är osäker köper ingen en ny bostad. Om du är ute efter en mindre lägenhet i Göteborg kan det vara ett bra läge nu i vår att slå till. Mindre lägenheter i det lägre prissegmentet är det bäst köpläge på. Pandemin har även gjort att fritidshus och villor stigit i pris. Hemarbetet har gjort att människor vill ha mer yta men även komma närmare naturen. Sedan har många pausat sina investeringar utomlands och lagt krut på att hitta något fritidshus i Sverige.