Clarion Post bjöd faktumförsäljarna på julbord

Nu i juletid ska man vara snäll mot sina medmänniskor och det var något som Clarion Post i Göteborg tog till en ny nivå förra julen. Någon helg innan jul dukade de upp ett stort julbord med sill, köttbullar, janssons och mycket mycket mer och bjöd in de som säljer Faktumtidningarna på stan. Den här gesten var väldigt uppskattad och fick mycket uppmärksamhet över hela landet, och förhoppningsvis kan det vara ett exempel för andra stora företag att göra liknande saker lite oftare till de som verkligen behöver det. Ett vanligt ord inom företagande just nu är CSR som står för Corporate Social Responsibility och det innebär att företag tar sitt sociala ansvar dit de tar sina affärer. Det kan ses som ett marknadsföringsknep men har visat sig vara väldigt effektivt när det kommer till att bygga starka varumärken. Oberoende av vad baktanken var från Clarion Post så var det väldigt uppskattat av besökarna.

Julbord för hemlösa

När Clarion Post bjöd in försäljare av tidningen Faktum kom runt 300 personer till julbordet. De som säljer den här tidningen är hemlösa eller som på något annat sätt befinner sig i ett socialt utanförskap. En besökare berättade om hur han tidigare levt på vatten och bröd och utan någonstans att bo. Det var god stämning när försäljare från hela Göteborgsområdet samlades för att avnjuta god mat i varandras sällskap. Speciellt på julen känner sig många utanför och skillnader mellan olika klasser blir extra stor. Julstressen påverkar dessvärre alla och att fira jul med vänner och familj är inte något som alla får möjlighet att göra. Vi borde därför fundera på vad som är viktigt i livet egentligen och sluta köpa onödiga julklappar, dra in döda träd i husen och smycka med ljus och plastkulor i fina färger. Gör något fint för någon annan istället. Eller om du verkligen vill ha alla de där vanliga momenten i juletid så gör dem, men kom ihåg att göra något snällt för någon annan också.

Ge något speciellt till någon

Själv köpte jag många klappar den här julen från gant home. De har mycket inom inredning och design med bra kvalitet och stil. Utöver det gav jag bort gåvor genom hjälporganisationer för att hjälpa barn i fattiga länder. Det finns otroligt många organisationer som erbjuder julklappar på det här viset och är verkligen något som jag rekommenderar att fler gör. Clarion Post har dock fått mig att tänka till. Nästa år tänker jag nog göra något större för någon eller några på en mer lokal nivå. Jag tänker att det inte behöver vara ett julbord för 300 personer, men kanske att bjuda in en nyanländ familj och visa dem våra traditioner. Kanske ska jag göra små matlådor till hemlösa med julmat i och dela ut under julen tillsammans med mina barn för att lära dem att se efter sina medmänniskor och uppskatta annat än bara julklappar och oändligt mycket mat.