Evenemang och utställningar 2020

Det händer alltid en massa i Göteborg, både för stora och små. En sanning som naturligtvis även stämmer för evenemangsåret 2020. Nedan följer ett axplock av allt du kan se och göra i Göteborg under 2020.

Utställningar

Göteborgs garderob

4 maj – 22 augusti

Göteborgs stadsmuseum bjuder på en modeutställning med allt från ateljésydda aftonklänningar till en ihoplappad barnjacka från omkring 1880-1930. Det var en tid då flera klädfabriker etablerade sig i Göteborg vilket ledde till ett allt större intresse för såväl mode som konsumtion.

25 juni – 2 oktober

Tillsammans

Även utställningen Tillsammans ges på Göteborgs stadsmuseum. Det är en utställning som riktar sig främst till barnfamiljer, då utställningen har fokus på frågor som rör utanförskap, tillhörighet, ensamhet och dylikt. Helt enkelt känslor och tankar som är vanliga och som kan uppstå i vardagen.

11 januari – 21 november

Middag och spänning

Mordmysterium

En kväll i mystikens tecken som innehåller både spänning, mat och gemenskap. Bakom arrangemanget står Vasatan Kultur och det hela utspelar sig på GTS Konferens och Festvåning.

Ta med kollegorna eller vännerna och ta del av ett hiskeligt mordmysterium under tiden som du avnjuter god mat i goda vänners lag.

Familj/Sport

29 juni – 5 juli

Partille Cup 2020

Varför inte ta med hela familjen, släkten och vännerna för att se och uppleva handboll när den är som bäst. Men det gäller att ha kläder efter väder https://itaboutdoor.se/, för Partille Cup är inte bara den mest internationella handbollsturneringen i hela världen utan också världens största utomhusturnering. En turnering som årligen gästas av omkring 20 000 deltagare, fördelade på cirka 50 länder och dryga 1000 lag!

Teater och musikal

27 februari – 29 april

Kontrabasen

Den här föreställningen visas på Göteborgs Stadsteater med den folkäre artisten och göteborgaren Tomas von Brömssen i huvudrollen. Med sig på scenen har Tomas ett antal musiker som hjälper till att framföra denna både gripande och roliga historia om en ensam kontrabasist och dennes längtan efter kärlek.

15 maj – 31 maj

Så som i Himmelen – musikalen

Från succéfilm till succémusikal. Enkelt beskrivet är detta en gripande, dramatiskt och bitvis rolig historia med bland andra Marlena Ernman, Anders Ekborg och Morgan Alling i rollerna. Musikalen spelas på The Theatre på Gothia Towers, med premiär den 15 maj.

28 augusti – 5 januari (2021)

Mamma Mia! The Party

Även detta en succéfilm som blivit musikal. Föreställningen spelas på Rondo, som inför säsongen 2020 kommer att genomgå en transformering för att återge känslan och intrycket av en sann, grekisk taverna. Hela 500 sittande gäster kommer att ges möjlighet att uppleva denna färgsprakande föreställning.

11 oktober – 18 oktober

Trazan & Banarne – Banankontakt

En familjeföreställning som garanterat kommer att lysa upp oktobermörkret. Banankontakt spelas på Lorensbergsteatern som ligger mitt på Göteborgs paradgatan Kungsportsavenyn. Ta chansen att se föreställningen och samtidigt fira Lasse Åberg (alias Trazan) som fyller 80 och Electric Banana Band som firar 40 årsjubileum.

Balett

18 december – 21 december

Nötknäpparen

En julig balett och familjeföreställning som även den ges på Lorensbergsteatern. Det utlovas fantastisk scenografi och kostym, samt solister från bland annat Kungliga Baletten.