Jul på Liseberg

Liseberg är en nöjespark som du kan njuta av nästan året runt. På sommaren besöks parken av horder av turister samt de som bor i Göteborgsområdet. På vintern kan alla få ta del av det vinterlandskap som skapas på Liseberg vid varje jul. Restaurangerna serverar julbord och klassiska julrätter. Det finns även en fantastisk isbana där du kan åka skridskor. Om du vill passa på och köpa julklappar till dina nära och kära, finns en Designmarknad i Lisebergstornet. Runt Storgatan hittar du en gammaldags julmarknad där dofter från knäckäpplen trängs med dofter från glögg.

Dekorationer på Liseberg

På vintern kan vi besöka parken och få se den i julkostym, vilket är en fantastisk upplevelse. Parken täcks av tre ton snö och dekoreras med fem miljoner juleljus. Jul på Liseberg har 1000 julgranar i år samt 5 km julgransgirlanger, gycklare, månglare och riddare. Du kan även besöka julmarknaden där du kan köpa choklad, polkagrisar och vantar från någon av marknadens 65 utställare. Snön, som parken är täckt av, är biologiskt nedbrytbar cellulosa. Cirka 720 timmar har personalen arbetat med att fylla parken med den artificiella snön. Varje år ges en isshow under Jul på Liseberg och i år är det ”Nötknäpparen och råttfångaren”.

Attraktioner öppna på vintern

Förutom att du kan njuta av julstämningen på Liseberg, finns det möjlighet att åka attraktioner, precis som på sommaren. Under Jul på Liseberg är 27 attraktioner öppna. Om du har längtat att åka Balder eller Mechanica för att få ordentlig fart och spänning så har du tur. Båda attraktionerna är nämligen öppna under julsäsongen. Om du i stället vill åka vattenattraktioner som Kållerado eller klassikern Flumeride finns det möjlighet för det med. För dig som vill bli skrämd även under jul, är Spökhotellet Gasten öppet. För de yngre är förstås Barnens paradis redo att ge de små en upplevelse för livet.