Musiker från Göteborg

Vy över Göteborg

Tycker du om svensk musik? Då vet du säkert att Göteborg och musik går hand i hand. Många svenska artister och band har startat sin karriär i denna stad. Håkan Hellström, Broder Daniel, Ace of Base, Nationalteatern och Hammerfall är bara några av dem. Idag kopplar nog de flesta ihop Göteborg med indiepop, och inte minst med Håkan Hellström, som har kommit att bli stadens stora stolthet inom musik. Att Göteborg och musik har en stark koppling till varandra syns också i utställningen ”Musiklivet Göteborg 1955-2018” som just nu pågår i staden.

Håkan Hellström är musikkungen av Göteborg

Håkan Hellström är så mycket Göteborg som det bara kan bli. Hans dialekt och textförfattande avslöjar direkt varifrån han kommer. Med flera slutsålda Ullevi-spelningar de senaste åren kan man också kalla honom för den okrönte musikkungen av Göteborg, om inte till och med av hela Sverige. Nästa år intar han återigen Ullevi-scenen, men besöker också andra städer runtom i Sverige på sin turné. Som om inte det vore nog har han också varit aktuell med ny musik. Håkan Hellström kommer att släppa en låt med hip-hop tillsammans med det nya stjärnskottet Silvana Imam. Låten finns redan att ta del av på Håkans senaste album.

Musikutställning i Göteborg

Håkan Hellström i all ära, men Göteborg är så mycket mer musik än bara Håkan. Många musikpärlor har fötts och fordats i staden, och många klubbar och spelställen har haft äran att få ta emot stora musikakter från hela Sverige. Detta visar utställningen ”Musiklivet Göteborg 1955-2018”. Utställningen, som du kan ta del av fram till just år 2018, finns på Göteborgs Stadsmuseum. Den tar dig på en resa bland indiepop, svartklubbar och artister som på ett eller annat sätt har en stark koppling till Göteborg. Är du en musikfantast och är lite extra svag för Göteborgspop är denna utställning ett måste för dig!