Jul på Liseberg

Slänggungorna i vinterskrud

Jul på Liseberg i Göteborg har blivit en av stadens mest klassiska events och vuxit till en riktig publikfavorit. År efter år har Liseberg byggt på konceptet med både traditionella och moderna nyheter som gör upplevelsen mer unik. Både barn och vuxna fascineras av de kreativa juldekorationerna med ljus och glitter som täcker hela nöjesparken, men du hittar också renar, medeltidsspel, svenskt hantverk och flera öppna attraktioner. Jul på Liseberg är väl värt ett besök, och få andra platser lyckas skapa en sådan härlig julstämning för sina besökare med allt från tomtar till lisebergskaniner.

Aktiviteter under julen på Liseberg

På programmet finns många gratis aktiviteter som passar både barn och vuxna. Till en början är det mysigt att bara promenera omkring i den vackra parken i vinterskrud. Oavsett om det snöat eller inte så har Liseberg lyckats skapa en vit julstämning sedan starten år 2000. Jul på Liseberg har 1000 julgranar i år vilket är nytt rekord, och över fem miljoner julljus, runt 100 olika julbodar och en iskall bar helt huggen ur isblock. En vacker del av parken är också Lapplandsområdet med renar, eldterass och lysande norrsken. Parken bjuder på många aktiviteter under julmarknaden, varav teater, isbalett och medeltidsskådespel är några.

Årets nyheter till jul

Parken öppnar den första december och kommer inte låta julen ta slut förrän efter trettonhelgen. De senaste åren har parken valt att ha öppet även i mellandagarna, under nyår och så länge barnen har jullov. I år har de hela 27 vinteröppna attraktioner, som Mechanica, Kanonen, Slänggungorna och det klassiska Göteborgshjulet. Det går att köpa både inträde och åkpass för en hel dag om man är sugen på att åka dem allihop. Vinterns föreställningar är bland annat en dramatisk tornering i den medeltida delen av parken, kaninernas jul i Kaninlandet och nytt för i år är den vackra isbaletten Nötknäpparen.