Way Out West 2017

 


När Way Out West arrangerades i Göteborg 2016 var det ett tioårsjubileum som blev en hyllning till festivalen. I ett decennium har arrangemanget skänkt ljus åt festglada göteborgare liksom bjudit in besökare från andra delar av 1200px-rebecca__fiona_way_out_west_festival_gothenburg_sweden_2014världen för att ta del av en festival i världsklass. Många spekulerade i att det skulle bli den sista årgången någonsin efter ett storslaget arrangemang. Lyckligtvis gick arrangörerna ut med den glada nyheten att Way Out West återkommer även 2017. Än så länge är mycket höljt i dunkel och sekretessen är stor kring förberedelserna, men det hindrar inte nyfikenheten ifrån att slå nya rekord. Vad vet vi egentligen om Way Out West 2017?

Vi kan räkna med att det blir det största arrangemanget någonsin i festivalens historia när det gäller besökare. Nästan varje år, ända sedan starten 2006, har Way Out West slagit nya besöksrekord och det mesta talar för att det sker ytterligare en gång 2017. Med tanke på att arrangörerna har visat stor beslutskraft i att överträffa tidigare arrangemang kan vi vara säkra på att det kommer att bli något utöver det vanliga. Därför är det också 1200px-wayoutwestentranceklokt att köpa biljetter så snabbt som möjligt för att försäkra dig om en plats när festivalen tar plats i Slottsskogen som vanligt i augusti. Ett ytterligare incitament till ett tidigt inköp är att det ger ett billigare biljettpris. På så sätt kan du lägga pengar på andra saker, som att köpa ett nytt badrum på buildor.se.

Vi lär också få se nya världsstjärnor på scenen för att locka besökare och skapa en hajp. Way Out West-arrangörerna har satsat hårt varje år på att locka till sig musiker och artister som kan ge festivalen ett internationellt rykte. Eftersom Way Out West lever på att människor besöker Göteborg från hela världen och köper inträdesbiljett gäller det att boka artister som ger valuta för pengarna. Tidigare har det inneburit att alltifrån Patti Smith och Robyn till Prince och Blur har tagit plats på scenen. Än så länge kan vi bara spekulera i vilka artister som blir aktuella för festivalen, men räkna med att det blir några riktigt stora namn.