Uteserveringarnas tid i Göteborg är här

Sommaren närmar sig med storsteg och våren är redan här! Som Göteborgare vet man att uteserveringarna slår upp sina portar varje år den 1 april. Vilka uteserveringar man ska välja för att nå solen kan vara bra att veta, här nedan följer ett gäng härliga och soliga tips på sådana!

Senaste nytt i Göteborg är uteserveringar

Som sagt är det vår och därmed handlar det senaste nytt i staden om vilka uteserveringar som har öppnat. Som vi längtat, äntligen kan man sitta ute i solen och avnjuta en lunch, middag eller ett glas. Många, eller rättare sagt de allra flesta uteserveringar i innerstaden i Göteborg har alkoholtillstånd och därmed är det många som sitter ute och njuter av ett glas på kvällstid med god mat och trevligt sällskap.

Ute i solen vid lunch

För den som vill sitta ute i solen på lunchtid är den ena sida av avenyn att rekommendera. På vänster sida avenyn, om man kommer nerifrån, lyser solen vid lunchtid. Här har dessutom uteserveringarna skydd från eventuell vind då de flesta erbjuder sina kunder att sitta på inglasade serveringar. Här kan man hitta klassiker som Hard Rock Café, Joy Farellis och Espresso House. Det finns dessutom några Göteborgsklassiker som Tullen och det kända hotellet Belloras uteservering.

Uteservering i middagstid

Även vid middagstid lockar Avenyn och dess restauranger med uteserveringar. På höger sida, om man kommer nerifrån, finns en hel del ”glasburar” att sitta i såsom Vigårda som är en hamburgerrestaurang men också Tvåkanten som är en riktig klassiker i staden. Många av uteserveringarna drar såpass mycket kunder under sommarhalvåret att ny personal behöver tillsättas på sommaren. Företag såsom exempelvis Bemanning Stockholm används vid tillsättning av ny personal till restauranger och andra professioner.

Ett glas vin på eftermiddagen eller kvällen

Vid Kungsportsplatsen lyser solen för det mest på sen eftermiddag och här fylls ställena upp snabbt. Det mest populära stället här är Tranquilo där det i princip alltid är varm och skönt på uteserveringen, detta eftersom att det är lä och solen ligger på länge. När Tranquilos uteservering är full är det grannen Spice som gäller. Spice är en thiamatrestaurant med alkoholtillstånd som har samma sköna solläge som Tranquilo. Utöver dessa två är också Storan en stor favorit. Till Storan dras många gäster då uteserveringen är mycket stor och stämningen alltid är på topp. Läget är perfekt mitt i staden, vid en park och längs med vattnet. Mitt emot Storan finns Grindstugen som är en del av Trädgårdsföreningen som ligger i centrum. Här göms en lummig uteservering som ofta har live-musik på kvällarna. Hit dras en lite äldre publik än vad som dras till Storan. Medelåldern här är omkring 40-50 år.

Göteborg på sommaren är underbart och göteborgarna själva gör att stämningen alltid är på topp! Har du tur träffar du även på Glenn på en skön uteservering!