Artister från Göteborg

Ullevi i Göteborg är hem för många konserter

Sverige är ett land som genom alla år har varit en stark export inom musikindustrin. Göteborg i synnerhet är en stad som har fostrat många stjärnor både inom Sverige och internationellt. Allt från trubaduren Håkan Hellström, indiebandet Tough Alliance, till hårdrockarna i Hardcore Superstar har kommit från Göteborg. Hardcore Superstar inledde festival i Karlshamn nyligen, där de inte gjorde någon av alla de trogna fansen besvikna. Denna festival tog just slut. De bestående intrycken handlar mycket om just Hardcore Superstar, tillsammans med en del andra publikfavoriter från Göteborg och Stockholm.

Göteborgs okrönte konung

När man pratar om vem som är kung av Göteborg, kan man alltid nämna någon av de gamla fotbollsspelarna från 90-talet som idag nästan har kult-status bland lokalbefolkningen. Men om man ska välja en enda ikon som har representerat staden lite extra de senaste åren, måste det nästan bli Håkan Hellström. Håkan är född i april 1974 i Göteborg. Han var först med i bandet Broder Daniel och i ett annat projekt innan han bestämde sig för en solokarriär – och vilken karriär det har varit så här långt. Han har väckt diskussioner med sin unika röst och sålt ut arenor år efter år i alla Sveriges stora städer. Inför hans återkommande sommarturnéer tar biljetterna alltid slut fort, och de kan snabbt bli väldigt dyra. Om du vill ha biljetter till nästa sommars konsert, börja spara tidigt eller försök vinn på megalotto.com för att få lite extra pengar över när biljetterna släpps.Håkan Hellström är ute med nytt album

Det som har gjort Håkan Hellström så stor i hela Sverige är inte bara hans röst och talang för att skriva underbara melodier. En av de starkaste anledningarna är kanske vad texterna handlar om och hur han berättar sin historia i varje album han släpper. Låtarna handlar till stor del om hur det är att växa upp i och omkring Göteborg, och framför allt hur det är att vara en del av arbetarklassen där uppväxten inte alltid var den mest glamorösa. De rör också både glädje och sorg när det kommer till kärlek, vänskap och relationer i olika åldrar. Många känner igen sig i Håkan Hellströms texter och på konserterna är det lika mycket publiken som sköter sången, som Håkan Hellström själv. Det säger något om hur lojala dessa fans är. Nästa sommar kommer Håkan garanterat att göra en ny uppsättning konserter, och rykten indikerar också att vi kan få se trubaduren Jose Gonzales och andra stora namn i Sverige nästa år.