Dra på smilbanden med Galenskaparna & After Shave

Dra på smilbanden med Galenskaparna & After Shave

En Göteborgsbaserad humorgrupp är Galenskaparna & After Shave som fortsätter att underhålla staden och resten av Sverige år efter år. Gruppen har varit verksam sedan början av 1980-talet då humorgruppen Galenskaparna slog sig samman med barbershopgruppen After Shave. Tillsammans har gruppen producerat hela 28 scenproduktioner genom åren, i form av krogshower, revyer och turnéer, och de har även hunnit med fem tv-serier, åtta stycken filmer och över 30 musikalbum med egenskrivet material. Och nu är gruppen återigen på tapeten med den nya produktionen Spargrisarna kan rädda världen, som hade premiär i september 2015 och fortsätter spelas under större delen av 2016.

Claes_ErikssonFöreställningen om spargrisarna spelas som vanligt på Lorensbergsteatern i Göteborg, där Galenskaparna & After Shave har sin bas. Revyn stoltserar med att ta sig an samtidens samtliga samtalsämnen i ett rasande tempo, och innehåller som vanligt både ord, toner, hopp och dans. Endast fyra medlemmar av originalensemblen medverkar: Claes Erikson, Anders Eriksson, Jan Rippe och Knut Agnred, som ibland dock ersätts av Per Fritzell. Detta är förståeligt då medlemmarna nu kommit upp en bit i åren och en förställning som denna naturligtvis tar på krafterna.

Att gå på teater och se något roligt tillsammans med familjen, kollegor eller vänner är alltid uppskattat och dessutom ett roligt tillfälle att klä upp sig och kanske också äta en bit mat i samband med föreställningen. Idag råder inte samma strikta klädkod som förr runt teaterbesök, men det är fortfarande kutym med ett vårdat yttre, vilket ofta innebär hela och rena kläder och skor anpassade för årstiden och evenemanget. Det är också brukligt att passa på och göra sig lite extra fin inför ett teaterbesök, eftersom det kanske inte är något som inträffar varje dag. Många väljer att gå till frisören eller att besöka tandläkaren, för att vara säker på att ha ett välvårdat leende att visa upp i skrattanfallen. Idag finns ett brett utbud av skickliga tandläkare Göteborg.

Biljetter till föreställningen Spargrisarna kan rädda världen kan köpas direkt via Lorensbergsteatern eller via Ticnet. Revyn har fått mycket god kritik. Aftonbladet skriver ”träffsäkert och relevant, ingen revy man vill missa” och Expressen menar att ”Spargrisarna är en snygg show med spänstigt tiomannaband”. Upplev föreställningen själv tillsammans med någon du tycker om!